Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

Dit zijn de genomineerde plekken die jullie graag 'een beetje wilder' zouden zien!

Nijvelsebaan - ingang kamp kwadraat

Waarom nomineer je graag deze plek?

Op de hele Nijvelsebaan staan amper bomen, noch struiken (slechts hier en daar), terwijl hiervoor voldoende ruimte is naast de velden.
Dit is hetzelfde aan de ingang van Kamp kwadraat, waarbij enkel aan het begin van de ingangsweg een drietal bomen staan.

Wat vind jij dat hier zou moeten gebeuren?

Het zou fijn zijn om (minstens) over de hele ingangsweg naar Kamp Kwadraat - en indien mogelijk de hele Nijvelsebaan bomen en struiken aan te planten. 
Dit zou de toegang naar kamp kwadraat, dat er nu ietwat uitziet als een gevangenis, veel aangenamer maken. Er is hiervoor voldoende plaats tussen de velden en de weg, o.m. tussen de stenen.
De Nijvelsebaan zou ook veel aangenamer zijn mocht het zicht niet beperkt zijn tot strakke velden waar amper biodiversiteit heerst. 
Idealiter zouden verschillende boom-/struiksoorten elkaar afwisselen, zodat ze op verschillende momenten bloeien, en zou ook worden gekozen voor bomen/struiken die bessen afgeven (voor de vogels in de herfst) en/of stekelig/dicht begroeid zijn zodat vogels hier bescherming in kunnen vinden. 

Voeg eventueel een foto toe van de locatie

In welke gemeente woon je?

Overijse