home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Dit zijn de genomineerde plekken die jullie graag 'een beetje wilder' zouden zien!

Van 14 juni tot 31 juli kon je als inwoner van de gemeenten Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren publieke plekken nomineren die je graag ‘een beetje wilder’ wil zien.

34
25

Deze plekken werden ingediend

Willekeurig Populair Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 34 bijdragen
De speelplaatsen van de Gemeentelijke basisschool Overijse
De speelplaatsen van de school bestaan nu voor 100% uit steen, zonder groen, zonder schaduw.
Laura V.
0 6
lees meer
Dorpsplein
Groen rond onze kerk is nog altijd beter dan alles in stenen.
alexander M.
0 0
lees meer
Brusselsesteenweg
Triestige betonnen parkings, geen bomen noch planten. Een zielige drukke steenweg..
Hélène C.
0 1
lees meer
Gemeenteplein Hoeilaart van betonvlakte naar groene oase
Vandaag is het Gemeenteplein van Hoeilaart een grote betonvlakte en parkeerplaats met een paar kleine boompjes. Vooral in de zomer wordt het hier door gebrek aan groen verstikkend heet.
Erwin M.
0 2
lees meer
Eeuwfeestplein voor de markthalle kan het nog groener.
Een leuke plek in het centrum van overijse maar waar het nu niet fijn vertoeven is is op de bankjes tussen de parking. Je kan wel aan het water zitten maar toch zou een groene zone zoveel meer uitnodigend zijn.
Carol G.
0 3
lees meer
Terreinen nabij kruispunt Gladiolenstraat en Begoniastraat
Hier groeit enkel gras dat jaarlijks éénmaal gemaaid wordt.
Paul V.
0 0
lees meer
Melijndreef Tervuren
De Melijndreef was ooit een groene straat geflankeerd door bomen en moestuinen. Jammer genoeg werden de laatste jaren een aantal bomen en moestuinen vervangen door appartementsblokken en parkings zodat er alleen nog een versteende straat met wat iele boompjes overblijft. Wij zouden graag terug een volwaardige bomenstraat zien die haar naam als "dreef" eer aandoet en die voor verkoeling en schaduw zorgt op de verharding die de zonnewarmte nu vooral opslorpt en weerkaatst tot laat in de nacht. Natuurlijke airco zou onze slaapkwaliteit ten goede komen en vermijden dat we artificiële koeling moeten plaatsen die ook nog eens extra stroom verbruikt.
Solange G.
0 1
lees meer
Speelplaatsen GBOverijse
De kinderen verdienen een fijne plek om te ontspannen tijdens hun speeltijden .....
delphine k.
0 1
lees meer
les écoles
Car cela est indispensable à l'intelligence
DANIELLE D.
0 1
lees meer
NOVARODE Park
Uit vrees voor meer bebouwing in de toekomst wil ik het park nomineren. De resterende stukken wilde natuur moeten blijven en mee ingezet worden ten voordele van de natuurlijke biotoop van vogels, insecten, amfibieën en kleine zoogdieren. Er is reeds een bouwaanvraag tegengehouden door de bewoners maar er is nog een deel dat in de running is om te bebouwen.
Elisabeth V.
0 0
lees meer
Sportpleintje Boulangerlaan Tervuren
Aangezien dit nog weinig gebruikt wordt om te sporten en vooral als sluipwegje gebruikt wordt door hondeneigenaars die hun hond uitlaten op het achtergelegen veld, lijkt het mij beter om hier een klein bosje aan te planten.
Didier A.
0 0
lees meer
Treinstation van Hoeilaart, parkings boven en beneden, en straat naar de dorp kern (Vlaanderveldlaan)
Hoeilaart was ooit echt groen en je kon overal het "groene" gevoel hebben. Ons treinstation alsook de straat naar het centrum is een"visitekaartje" van Hoeilaart voor toeristen als ook dagelijkse route van veel bewoners. Zonder bomen en struiken ziet het er zielig uit. Ook als je je auto wil achterlaten is er geen schaduw dus niet echt leuk om er in te stappen 's avonds. Paar bloembakken met onkruid erin zijn echter een schande en zouden onderhouden moeten worden.
Anna O.
0 1
lees meer
Gemeenteplein Hoeilaart
Omdat er bij de vernieuwing van het plein erg weinig rekening werd gehouden met groene plekken. Alles werd met kasseien bedekt, met uitzondering van enkele kleine bomen en enkele bloembakken. Erg jammer.
Samyra S.
0 3
lees meer
Gemeentelijke plats van Hoeilaart
Te Heel beton
Laurence P.
0 2
lees meer
Landschapspark Gebroken hof
Omdat deze plek in eerste instantie werd opgenomen in het horizon+ plan en nadien is overgeheveld naar de dienst publieke ruimte. Het is een lap grond die Gemeente Overijse gratis te beschikking kreeg en die zou worden ingericht als park met heel veel groen. Nu staat er een te duur project ingepland die heel wat onderhoud gaat vergen. Waarom is hier uitgeweken? Het dorp Eizer ligt hier niet op te wachten maar heeft eerder nood aan een herinrichting en opwaardering van de pastorie-site waar Jeugdhuis, Chiro en andere verenigingen baat bij hebben. Het gratis verwerven van een grond om dan nutteloos veel geld te pompen in een ontwerp/project waar niemand zit op te wachten.
JOHAN V.
0 1
lees meer
Markt Tervuren
Centrale plaats van Tervuren waar de meeste inwoners van Tervuren iets aan hebben, collectiever dan individuele straten
Bart L.
0 0
lees meer
Centrum Eizer (Overijse) rond de kerk/parking/schoolomgeving
Langs de parking in het centrum staat alleen maar hoogbouw sinds jaren nu. Was ideale plek geweest voor groene omgeving als plek ook om mensen samen te brengen.
Anja M.
0 0
lees meer
Grasveld en buitenklas VSC Hoeilaart
De school doet haar best om een fijne plek te creëren voor de kinderen. Daarbij mag natuur uiteraard niet ontbreken. Er werd al een grasveld voorzien en een buitenklas, maar deze kunnen zeker en vast wat wilder!! Zo zorgen we voor meer uitdaging voor de kinderen en laten we kinderen groeien en experimenteren in een geweldige en groene omgeving!
Ellen R.
0 0
lees meer
Markt Tervuren
Nu is er geen groen op de markt.
Elmo P.
0 0
lees meer
Hoek Waalse baan en Frans Vanfraechemlaan
Electriciteitskast werd vervangen en rondom werd alles vol beton gegoten, bovendien staat er OP de stoep een groene kledingbak. Er ligt heel dikwijls sluikafval. Wat zou groen daar leuk zijn!
Brigitte S.
0 0
lees meer
Parking terhulpensesteenweg kruispunt centrum
Onverzorgde zone.
Julie K.
0 1
lees meer
Het hele gebied tussen de Delhaize winkel, het Nero café, SC Felix Sofie en het complex gebouwen Den Travoo
Het is een tamelijk afgesloten gebied waar vrij veel groene ruimtes zijn. Als dat hele gebied zich wilder en meer biodiverse zou ontwikkelen, wordt het een stuk natuur i.p.v. wat het nu is, een aantal grasvelden.
Willem Adrianus d.
0 0
lees meer
Paardenmarktstraat Tervuren
Vanaf de bushalte bestaat deze lange straat uit niets dan asfalt en stoep. In de zomer is er overdag nergens schaduw en is het echt bakken op straat. Wat groen op straat zou niet alleen aangenamer zijn, het zou zorgen voor de nodige verkoeling tijdens de almaar hetere zomers.
Hanneke V.
0 0
lees meer
Nijvelsebaan - ingang kamp kwadraat
Op de hele Nijvelsebaan staan amper bomen, noch struiken (slechts hier en daar), terwijl hiervoor voldoende ruimte is naast de velden. Dit is hetzelfde aan de ingang van Kamp kwadraat, waarbij enkel aan het begin van de ingangsweg een drietal bomen staan.
Laurence T.
0 0
lees meer
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 34 bijdragen