home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Inwoners mogen zelf gemeente vergroenen

Tot 31 juli kunnen inwoners van Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren plaatsen nomineren die in aanmerking komen om natuurlijker ingericht te worden. Deze actie kadert in de campagne ‘Een beetje wilder’ van het strategisch project Horizon+.

Met ‘Een beetje wilder’ willen de vier Zoniënwoud-gemeenten, de provincie Vlaams-Brabant, Agentschap Natuur en Bos, de inwoners aanzetten om hun tuinen te vergroenen en mee te denken over meer bomen en planten in de publieke ruimte. De bedoeling is verbindingen maken tussen de woonkernen en het Zoniënwoud.
​​
​Sinds de start in april vulden meer dan 650 mensen de ‘Een beetje wilder’-tuintest in en kregen ze tips om hun eigen tuin een beetje wilder te maken. ​
​​
​“Nu schakelt de campagne een tandje hoger en kunnen de inwoners van de 4 gemeenten geschikte plekken kiezen op het publieke domein die wat groener kunnen, die natuurlijker ingericht mogen worden, waar dringend wat verharding weg mag of waar wat meer water(buffering) nodig is”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.
​​
​Deze plekken nomineren kan tot 31 juli via eenbeetjewilder.be/hoe-nomineren

Vanaf augustus worden de genomineerde plekken inhoudelijk beoordeeld door de 4 gemeenten en de provincie Vlaams-Brabant. De uitgekozen plekken, gaan naar de beslissende stemronde die loopt van 15 september tot 15 oktober. De plekken die de meeste stemmen krijgen, zullen waar mogelijk in functie van timing en budget, natuurlijker heringericht worden.

Deel op facebook
Deel op twitter